2014. december 27., szombat

Kreatív nap

Nem tudom, hogy itt blogon említettem-e már, de körülbelül egy éve rendszeresen járok sminkelni egy fotóshoz. Nagyjából a szívrohamhoz közeli állapot kerülgetett, mikor egy kedves ismerősöm közbenjárásával először eljutottam a Lovagi-műterembe. Nagyon szerettem Milán munkáit és mikor először találkoztunk, kiderült, hogy nagyon nagy arc is… komolyan. A közös munka mindig nagyon jó hangulatban telik és mivel Ő az, aki lehetőséget adott arra, hogy a smink ne csak hobbi legyen és nála mindig úgy érzem, hogy egy lépéssel közelebb vagyok ahhoz, hogy a sminkelés legyen a teljes munkaidős állásom (hú ez így annyira hülyén hangzik), ezért mindig nagyon hálás leszek neki. 


Na, a nyolcvan sor ömlengés után jöjjön a lényeg: egyik vasárnap kreatív napot tartottunk, ahol két nagyon ügyes és nagyon szép modellel kiélhettük magunkat (na jó, engem azért még egy picit buzdítani kellett, hogy vaduljak és ne csak a komfortzónámban mozgolódjak, de a fiúk csak kihozták belőlem, hogy összekencüljem ezeket a lányokat :D). Én sajnos csak délután értem oda a műterembe, és lemaradtam egy szakállas focista srác fotózásáról (de a szüleim teljesen meg vannak elégedve Milánnal, hogy „nem inzultál félmeztelen szakállas fiúkkal”).


Először egy nagyon letisztult, atom fashion vonalat csináltunk, egyenesre vasalt hajjal és nagyon minimál sminkkel.

Ő Szeidl Mirtill és 12 (12!!!!!!) éves.Ő pedig Birkus Anna, aki nemcsak, hogy szép és nagyon bele tud nézni a kamerába, hanem egy tündéri csajszi:


A szemeit szeretem a legjobban
Ezután Zoli, a L-E-G-J-O-B-B-K-É-P-Ű-B-B fodrász (bocsi apu) nagyon király frizurákat alkotott, én pedig egy sötétebb rúzst tettem fel a csajoknak.Amíg Annának csináltam a nagyonszínes* sminket, addig Mirtill beállt a kamera elé és minden mozdulatából az látszott, hogy mennyire unja ezt az egészet, és az ÖSSSZES kép nagyon jó lett (amúgy nem unta, egyszerűen csak nagyon tudta, hogy mit akar csinálni).
Legvégül jöttek azok a képek, amiknek az előkészületeitől nagyon féltem. Egy hétig mást sem csináltam, mint ilyen jellegű képeket nézegettem a neten, egyik este még magamat is kifestettem (amivel mamára a frászt hoztam), és az aggodalom nem is volt alaptalan, mert nagyon kis finomra vettem először a dolgokat. Szépen elsatírozott, visszafogott színek, semmi extra. Aztán Milán és Zoli odaálltak mellém és csak annyit hallottam, hogy „vadulj Fanni, vadulj!” így a végére csak megszülettek ezek a sminkek (nem, ezek nem sminkek, de jobb szót nem találtam rá):

Legvégén csak négyen maradtunk és Milánt nem hagytuk megpihenni, szóval pár kép azért rólunk is készült (Milán sajnos végig a fényképezőgép másik oldalán maradt):

Ja igen, Ő is nagyon bele tud nézni a kamerába


A fodrászunkat pedig megjutalmaztuk a kemény munkájáért (na jó, talán egy kicsit magunkat is)

Remélem, hogy tetszettek nektek a képek, nagyon kíváncsi vagyok a véleményetekre, szóval várom kommentben az észrevételeket!

Milla puszi: Fanetto

2 megjegyzés:

 1. Hihetetlen, hogy mirtill csak 12 éves, olyan, mint egy felnőtt, profi modell :O A képek és a sminkek is csodásak :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ugye, hogy mennyire elképesztő? Én is alig akartam elhinni!
   Amúgy megkaptad a Diva rúzst karácsonyra? :)

   Törlés