2014. szeptember 13., szombat

Fanni és az ombre

Ha anyukád a fodrászod, abban az a jó, hogy nemcsak azt mondhatod meg neki, hogy milyen hajat szeretnél, hanem azt is, hogy azt hogyan csinálja meg.


Történt, hogy mivel a felmenőim között mindenki fodrász, ezért a vöröst leszámítva már minden színben pompázott a hajam (és az csak azért nem voltam, mert az öcsémnek a vörös lányok tetszenek és szerinte a nővére ne nézzen már úgy ki, mint akit elfogadna a barátnőjének is… értitek…). És a sok világosítás, színezés, melirozás miatt a hajam minden szép barna színt ledob és csúnya vöröses barna lesz. Tényleg csúnya. Szóval jött a nagy elhatározás, hogy lenövesztem a hajamat. Bírtam három-négy hónapig, de nagyon zavart, hogy az egyébként egészséges hajam kifejezetten ápolatlanul néz ki. Viszont azt a részt, ahol már az eredeti hajszínem van, semmi képen nem szertettem volna újra elkezdeni festeni. Anyuval kitaláltuk, hogy akkor világosítsuk a végét, legyen ombre hajam. Ennek a folyamatát szeretném most megmutatni nektek.



A szőkítő port 12%-os oxigentával kevertük ki, és ezt ritka fogú fésűvel vittük fel. Ezt én kértem anyától, mert nem szerettem volna, hogy egy csíkban lesz egyszer csak világosabb a hajam, gondoltam ez egy jó megoldás lehetne.


Ezen a képen látszik legjobban, hogy mekkora lenövésem volt.


Így voltam fél órát...

...majd miután megmostuk a hajamat, a hajtövemet elhagyva, ugyanígy, fésűs módszerrel az eredeti hajszínemnél (4-es szímélység) egy árnyalatt világosabb színt kentünk fel (5-ös színmélység).


A festék lemosása következett. Majd mindenféle finomság, kifésülés-könnyítő, argánolajos hajvég ápoló, hajhab és anyu megszárította a hajamat. Íme a végeredmény:








Nekem nagyon tetszik a végeredmény, pontosan olyan lett, amilyet szerettem volna. Szerintem szép lett az átmenet is, és hát össze sem lehet hasonlítani azzal, amilyen volt. Remélem nektek is tetszik.

Milla puszi: Fannetto

15 megjegyzés:

  1. Ez egy ízléses ombre! Nem mindenki tudja szépen megcsinálni. Valakinél nem is látszik semmi változás, valakinél pedig nagyon elütnek a színek. Ez így tökéletes! Ügyes Anyukád van, neked pedig gyönyörű hajad! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, az ő nevében is :) Nekem is nagyon tetszik, most majd azt szeretném tőle kérni, hogy csináljuk meg egyenesre, mert úgyis kíváncsi vagyok rá.

      Törlés
  2. Gyönyörű a hajad, anyukád pedig csodásan "megoldotta" a feladatot, remek fodrász:) Ritkán látni igazán jól sikerült ombre festéseket, nekem sok kifejezetten csúnyának tűnik.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Először én is féltem tőle, mert sok elrontott ombret láttam már. De anyu tényleg király :D

      Törlés
  3. Mesésen néz ki! Tényleg gyönyörű hajad, van anyukádnak pedig ezt kellene csinálni nonstop, mert nagyon ügyes! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, szeretem amikor ő csinálja a hajamat :)

      Törlés
  4. Nagyon jól néz ki, gyönyörű lett! :)

    VálaszTörlés
  5. Nagyon szép lett, és még jól is áll neked :) Nem mellesleg szerencsés vagy, hogy anyukád fodrász, így nem kell súlyos összegeket fodrásznál otthagynod minden alkalommal, plusz anyukádban meg is bízhatsz, hogy biztosan nem fogja elrontani :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Aha, szerencsés... Csak sokszor pont az én hajamra nincs ideje :D Ez is két vendég között készült, és a hajamat én mostam meg, mert valakinek éppen főnözte a haját :D Sokszor szeretnék beülni egy szalonba, hogy körbeugráljanak, kávéval kínáljanak és én legyek a legfontosabb abban a fél órában :D Helyette a hajhosszabbításom a Barátok Közt alatt lett feltéve a nappaliban (már nincs fent, a képeken ez már a saját hajam), és mindig komoly harcokat kell folytatom, hogy a kigondolt frizurát megcsinálják nekem, mert állítólag nem olyan az arcberendezkedésem :D De amúgy király, hogy a szüleim fodrászok :)

      Törlés
  6. Fantasztikus lett a végeredmény, gyönyörű az ombre hatás, a hajad pedig önmagában is csodaszép. Bárcsak nekem is ilyen dús lenne :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, szeretem a hajamat, csak az a baj, hogy nagyon egyenes, ezért hamar kidobja, ha hullámosra főnözzük be. Amúgy néha rossz, hogy egyenes szálú is és sok is, mert copfba például nem olyan szép ilyen tömötten.

      Törlés
  7. Nagyon tetszik a hajad *-* Ügyes volt anyukád :) Mindig anyukád szokta csinálni, apukád nem? :)
    És szerintem csinálhatnál több sminkes videót mert nagyon tetszene :)

    VálaszTörlés