2014. május 28., szerda

Nailland zsákmány


Vége van a sulinak és végre nem vesz el a buszozás 80 percet minden nap az életemből. Nem kell tanulnom (hahahahaha, mintha tanultam volna), és egy csomó járulékos tevékenységet nem kell végeznem mióta 0-24ben Vasváron vagyok. Szóval elérkezettnek láttam az időt, hogy kicsit többet foglalkozzak a körmeimmel és ehhez ez első lépés természetesen a vásárlás volt :D Így érkeztek meg hozzám régóta áhított termékek tegnap.


Nagy álmom volt végre kipróbálni egy Picture Polish lakkot. Tudom, hogy sokak kedvence és biztosan ti is mindig megcsodáljátok a csomagolást és biztos én vagy az ezredik aki nem tud elmenni mellette, de muszáj beszélnem róla, mert ez a bejegyzés nem lenne teljes nélküle.

 Tárolás szempontjából nagyon praktikus ez a szögletes forma és bár ez a folyékony üvegbe zárt varázslat biztos nagyon sokszor el fog csábítani és rendszeresen fel fogom kenni, a 11 ml-es kiszerelés szerintem pont elég. Nagyon szeretem az O.P.I. lakkokat, de nagyon, nagyon, nagyon, nagy kiszerelésben kaphatók, és egy glitteres fedőlakk szerintem nem kerül annyiszor az ember kezébe, hogy szükséges legyen ekkora adagban birtokolni (persze ez nem azt jelenti, hogy nem veszem meg… persze hogy nem tudom otthagyni a Müllerben). Eddig akárhol láttam képeket PP lakkokról, soha nem fogtam fel, hogy az a rész, ahol meg lehet fogni milyen érdekes anyagból van. Az a rész ahol meg lehet fogni. Hát ez nagyon bután hangzik. De esküszöm, hogy fél órája azon gondolkodom, hogy mi is annak a hivatalos neve és már vagy húsz körmös blogot végignéztem, de sehol nem találok olyan bejegyzést, ahol megneveznék. Pedig tudom, hogy nagyon egyértelmű neve van, mert emlékszem, hogy valaki arról írt, hogy vannak körömlakkok, amik kényelmesek használat közben. Szóval bocsánat a konyhanyelvért. :D Valaki legyen szíves és világosítson fel kommentben, hogy hogyan hívják azt a fekete részt ahol a körömlakkot meg lehet fogni. :D Én meg majd biztos kiröhögöm magam, hogy ez nem jutott az eszembe. :D (Lehet, hogy egyszerűen csak kupaknak kell hívni?) Nagyon tetszik, hogy az üvegen legnagyobb betűmérettel látható a körömlakk neve, a szegényes körömlakk márkák ismereteim alapján a PP ebben egyedülálló. Na meg a kis szlogen (szlogen?) minden egyes lakkon, szerintem nagyon mosolyogtató és kreatív dolog. Szeretem, amikor valami ennyire ki van találva, meg van tervezve mégis megmarad egyszerűnek és nagyszerűnek (plusz az írógép betűtípus nagy kedvencem, szóval ez a lakk úgy csúcs ahogy van). Azért a Pirouette-et választottam, mert szerettem volna egy lilás, rózsaszínes, csilli-villi, szikrázó lakkot (ezt hívják szakszerűen
holografikusnak?) és mert kiskoromban balerina szerettem volna lenni, ami a husi-musi testalkatom miatt egyenesen kizárt dolog volt, szóval a körömlakkba temetem minden tüllszoknya, rózsaszín selyemszalagos cipő és szorosan hátrafogott konty utáni vágyam katartikus kiteljesedését.

A Barry M Princess lakkjával december óta szemezek, és magam sem tudom, hogy miért csak most rendeltem meg. Nagyon rá vagyok állva az arany-rózsaszín kombinációra, mióta először kezembe kerül a Maybelline Pink Gold CT. Ebben a lakkban tényleg van valami fejedelmi és egyszerre Csipkerózsika szőke haja és rózsaszín ruhája jut róla eszembe.
Tegnap Skype-on beszéltem egy barátommal és lelkesen újságoltam  neki, hogy megjöttek a Nailland-es finomságaim. Amikor mutattam neki ezt a lakkot és mondtam, hogy mi az elnevezése, csak annyi volt a hozzáfűznivalója: ez nagyon illik hozzád. Fannis neve van. Szóval hivatalosan is kedvenc körömlakká avanzsálta magát.

Régóta szeretnék nyomdázni a körmeimre, mert csapnivaló a kézügyességem, ha művészkednem kell a lakkal, és ez egy egész jó megoldásnak tűnik, ha kicsit többet szeretnék bűvészkedni, minthogy a gyűrűs ujjamon csillogó körömlakk van.  Szóval megrendeltem a MoYou-nak a pink nyomdaszettjét és egy szuper lemezt, ami tele van Párizsra és Franciaországra jellemző motívumokkal, mintákkal.


A csomagolásról itt is beszélnem kell, mert a dobozt kibontva ez a látvány fogadott:


Szóval oké, oké, gondoltam én, hogy biztosan jó márka lehet ez a MoYou, örültem, hogy végre szép Eiffel-tornyok kerülhetek a körmeimre. Igazából a bűzölgő sajton kívül az összes minta tetszett (az a sajt valami kegyetlen :D), úgyhogy nem volt kérdés, hogy a kosárban fog landolni. De ez a vintage csomagolás, a színeivel, a térképpel, a retro fényképezőgéppel, a rózsaszínruhás, nagykalapos csajjal egyszerűen annyira ízléses és annyira ütős és nekem annyira teszik, hogy vigyázz Nailland, minden MoYou nyomdalemezt fel fogok vásárolni :D


A nyomdázást próbálgatom, negyedszeri nekifutásra sikerült is felvarázsolnom egy mintát a körmeimre, remélem lesz majd olyan végeredmény, amit nektek is szívesen megmutatok majd. 

Szeretnék még szép PP lakkokat beszereni, nektek melyik a kedvencetek? Szerintetek megyiket érdemes megvenni? 

Milla puszi: Fanetto

5 megjegyzés:

  1. Tetszenek, szép darabokat vásároltál! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, én is nagyon meg vagyok velük elégedve :)

      Törlés
  2. A LE lakkok tényleg fantasztikusak! Alig várom, hogy a Pirouette-et felkenhessem, de egy körmöm letörött és úgy nincs szívem használni :D

    VálaszTörlés
  3. Ez a nyomda valami csodás!!!! El se tudnám dönteni, hogy mikor melyik motívumot használjam :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is így vagyok, annyira jók a minták. Csak az a baj, hogy még nagyon gyakorló fázisban vagyok, annyira nem szép a kivitelezésem :D De gyakorlok, gyokorlok, mert tényleg szuper :)

      Törlés