2013. december 26., csütörtök

Csináld magad! Csipkés gyertyatartó

Nálunk mostanában mindenhol csipke van. A konyhaszekrényen, anyuék szobájában, a lámpabúrákon, a díszpárnákon, a spejzban. Lassan már törzsvásárló vagyok a rövidáru boltban, ahova anya mindig beküld, ha utánpótlásra van szüksége. Aztán egyik kedves ismerősünknél újabb lehetőséget láttunk arra, hogy mindent elborítson a csipke, és mivel szerintem nagyon szép lett a végeredmény, gondoltam megmutatom, hátha nektek is megtetszik és ti is megcsináljátok.


Amikre szükségünk van:


Az elkészítés nagyon egyszerű. Ezt is inkább képekben mutatom meg nektek:

Lemérjük, hogy milyen hosszú szalagra van szükségünk, majd levágjuk a kellő mennyiséget.



Fogjuk a kétoldalú ragasztót, rásimítjuk a csipkére, majd eltávolítjuk a védőpapírt, hogy rá tudjuk ragasztani a gyertyatartóra.



Ráragasztjuk a csipkét az üvegre, úgy hogy a szalagot folyamatosan feszítjük, hogy szépen, egyenesen rásimuljon gyertyatartóra.



És már készen is vagyunk.


Aztán kitört belőlünk a lakberendező és anyáék szobájában az egyik éjjeliszekrényt kicsit romantikusabb hangulatúra rendeztük be.

Ilyen volt:

És ilyen lett:



A szekrény üveges részére is tettünk csipkét, ha jól tudom ez a legvastagabb méret. Nekem nagyon tetszik a végeredmény. A dologban csak annyi a mókás, hogy ez apu éjjeliszekrénye, szóval mégsem hagyhattuk neki ilyen csuda-csupa-csipke-csodán :) Az első képen lévő tört fehér színű gyertyatartókat hagytuk itt, és ezeket a fehéreket vittem át az én szobámba:




Remélem, hogy tetszett nektek ez az ötlet. Ha esetleg megcsinálnátok ti is, akkor szívesen megnézném, ha van kedvetek küldhetnétek róla képet. Ha valaki szereti az ilyen romantikus, 'angol vidéki stílusú' dolgokat, akkor szerintem ez telitalálat, akár ajándéknak is.

Milla puszi: Fanetto

1 megjegyzés:

  1. Istenem de gyönyörű lett az az éjjeliszekrény! Mindig is ilyen hangulatú szobát képzeltem el magamnak! Meseszép!
    Imádom a csipkét!:) Remek ötlet!:)

    VálaszTörlés