2013. október 23., szerda

Fanni vizsgázik 2.0

Az elmúlt pár héten igencsak megritkultak a bejegyzések, és ez annak köszönhető, hogy éveleji szintvizsga volt a kozmetikus tanulóknak a suliban. Természetesen semmi nem úgy ment, ahogy kellett volna, hetekkel a vizsga előtt még nem tudtuk, hogy a három vizsgasor körül melyiket fogják kérni tőlünk. Változtattak az időpontokon, sőt még a szaktanárok sem értettek mindenben egyet. Szóval égnek álló hajú oktatókkal és nagyon idegesen, aggódó anyukkal, apukkal és hatalmas gombóccal a hasunkban mentünk vizsgázni múlt héten pénteken 14:00-kor. Szépen felolvasták a követelményeket, és azt mondták, hogy 240 perc múlva mindenki mehet haza. Na mármost ez azt jelenti, hogy nekem fél hétre otthon kellett volna lennem és egy kád forró vízben, kakaóval a kezemben Így jártam anyátokkal-t kellett volna néznem. Na persze. Fél kilenckor értünk be a városba, ahol lakunk.


Ez a kép a vizsga előtt készült a legjobb barátnőmmel. Itt még kisimultak és frissek vagyunk... a vizsga végén már nem mertünk fotózkodni :D
A vizsgák úgy működnek, hogy mindenki hoz magával egy modellt. Annyi a kikötés, hogy nem lehet rajta sminktetoválás, nem lehet a bőrén fertőző elváltozás, nem lehet szakmabeli és a 18. életévét már betöltötte. Az én 'jól bevált' modellem az unokanővérem. Nagyon szép arca van és mindig rendelkezésre áll, ha gyakorolnom kell, egy igazi főnyeremény a csaj! :) Az első feladat a modellünk bőrtípusának a megállapítása volt. Aztán sorsolt modellen szemöldököt és szempillát kellett festenünk. Aztán bajuszszőkítés (aminek a menetét én a Boglárka karján mutattam be, ugyanis se neki, se nekem, se az anyukáinknak semmi szőr nincs a szánk környékén. Óriási mázli :D) Ezután pakolást kellett feltenni, na ettől féltem a legjobban.
Ezen a feladaton ment a legtöbb vita a tanárok között. Volt aki azt mondta, hogy sima krémpakolást vigyünk fel a modellünk bőrtípusának megfelelően, mert a nagy izgalom közepette biztosan 'ügyetlenebbek' leszünk, mint egyébként. Egy másik tanár pedig kijelentette, hogy egy krémet mindeni 'fel tud kencülni', szóval akár a portás bácsit is behívhatjuk vizsgázni, ha ennyire vagyunk képesek. A vége az lett, hogy mindenki eldönthette milyen típusú maszkot/pakolást visz fel, lehet krém, zselé állagú, gipsz, vagy gumimaszk. Én az utóbbit választottam és bár nem sikerült tökéletesen, de azért megdicsértek, aminek nagyon örültem. Nem bocsátkozom termékismertetőbe, mert bár ez egy csoda-pakolás, de mivel professzionális nem lehet csak úgy megvásárolni, de ha esetleg olyan kozmetikába jártok, ahol Yellow Rose termékcsaláddal is dolgoznak, akkor a Hyaluronsavas kezelőcsomag rózsaszirmos peel-off maszkját legalább szaglásszátok meg, mert ilyen csodálatos illata kevés dolognak van.
Az utolsó feladat az volt, hogy 'délutáni sminket' készítsünk. Na hát azt hiszem ez volt a legnagyobb kiégésem a nap folyamán. Egyrészt a tanult sminkfelosztásban nem szerepel olyan kategória, hogy délutáni smink. Olyan egyszerűen nincsen. Van a nappali, alkalmi, menyasszonyi, kis- és nagy fantázia. És ennyi. Nincs több. Nincs más. Valamilyen oknál fogva tőlünk mégis ezt kérték. Aztán amikor naivan, segítséget várva feltettük a kérdést, hogy mégis mi a francot jelent ez, annyit mondtak, hogy kicsivel erősebb és határozottabb vonalvezetésű, mint a nappali, de azért visszafogottabb, mint az alkalmi smink (itt érdemes megjegyezni, hogy vizsgákon a nappali smink is annyira erős, hogy tuti nem mennék úgy se suliba, se munkába). Hogy lássátok miről is beszélek, most mutatok két képet.


Ezt a tavalyi félévi vizsgán csináltam, nappali smink címszó alatt

Ezt pedig tavaly év végén, alkalmi sminknek

Szóval kérdem én, hogy ki az az ember, aki a második képen lévő sminkben elmenne bálba, vagy színházba. Pedig ezt kérték. Ez volt a 'jeles' kategória. Ilyen előzményekkel álltunk neki a fantasztikus délutáni sminknek, este fél hétkor. Na és itt kezdődik a második problémám, miszerint négy és fél óra igencsak stresszes vizsgázás után, mégis hogyan álljak neki jó sminket csinálni olyan fényviszonyok között, ahol ha a modellem fölé hajolok, akkor kitakarom a lámpa sárgás (!!!) fényét, ahol persze minden szín másnak tűnik. Na de azért csak nekiálltunk és ez kerekedett ki belőle:


 Alapként a Maybelline Color Tattoo-i közül az Eternal gold-ot használtam (ami amúgy fantasztikus, akartok tesztet? :)), majd egy matt barna színnel satíroztam. A belső szemzugba a Bourjois fehér szemhéjpúderét tettem. Pirosító a Sleek Suede árnyalata volt, a rúzz pedig a Dusty Rose (108) az NYX-től. A tus pedig a Maybelline-től volt, amiért egyébként annyira nem vagyok elragadtatva, ha szeretnétek, majd csinálok bejegyzést, hogy miért.



Összességében egyébként nagyon megdicsértek, azt mondták sokat fejlődtem. Ötösre vizsgáztam, amit egyébként nem gondoltam volna, én a négyesnek is nagyon örültem volna, de hát így... :) Szóval ez volt a kozmetikus tanulók vizsgája nálunk.

Milla puszi: Fanetto

2 megjegyzés:

  1. Igen-igen! Én szeretnék tesztet,meg a tusos is érdekelne,mert már nézegetem egy ideje..:)
    Jól kiszúrtak veletek!:S De ezt is mint minden más sminkedet amit láttam nagyon szépen megcsináltad Fanni!:)
    Mindig csak ámulva lesem őket,hogy én is szeretnék így! Gratulálok neked! Pihend ki a vizsgát jól!:)

    <3

    <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor a szünetben összehozok egy 'össznépi' Maybelline-es bejegyzést, mostanában elég sok termékük került a kezem közé :) Köszönöm a dicséretet Kata, nagyon jól esik. :) Pihizek ezerrel :) <3

      Törlés